Regrat z gosjimi jetri in šampinjoni
Teden v znamenju regrata.Z gosjimi jetri dodajte regratu poseben okus.
Priprava: Sveža gosja jetra očistimo, nato jih od 12 do 24 ur mariniramo v mešanici mleka, madeire, konjaka, soli in začimb. Regrat temeljito očistimo, umijemo in ocedimo. Slanino narežemo na približno 1 centimeter široke in 5 centimetrov dolge rezance. Gosja jetra narežemo na manjše koščke ter jih začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Šampinjone očistimo in narežemo na tanjše lističe ter takoj zmešamo z limoninim sokom. Šalotko in česen olupimo ter na drobno nasekljamo. Drobnjak na drobno narežemo.
V ponvi segrejemo olivno olje, na katerem zlato rjavo prepražimo narezano slanino, ki jo šele nato stresemo na regrat. V isti ponvi na vroči maščobi prepražimo šampinjone in jih prav tako stresemo na regrat. Prav tako v isti ponvi na segretem olivnem olju na hitro prepražimo gosja jetra in tudi te stresemo na regrat. Vse skupaj posolimo in na hitro premešamo. V isti ponvici na segretem olivnem