Regratova rižota
Teden v znamenju regrata. Poskusimo z odličim receptom za rižoto!
Sestavine: 200 g riža + 100 g regrata + 1 čebula + olivno olje + 60 g parmezana gran padano + maslo + 1 liter zelenjavne juhe + sol + beli poper + česen.
Priprava: Na segretem olivnem olju prepražimo čebulo in česen ter dodamo riž in med mešanjem pražimo dve minuti. Prepražen riž zalijemo z zajemalko vroče juhe, potem pa med mešanjem kuhamo toliko časa, da tekočina povsem izpari. Posolimo in prilijemo naslednjo zajemalko vroče juhe. Postopek ponavljamo približno 10 minut, da riž skuhamo al dente oziroma da ostane čvrst na ugriz. Dodamo regrat in vse skupaj kuhamo še od 2 do 3 minute, odstavimo, dodamo nariban parmezan, po potrebi dosolimo, začinimo z belim poprom in peteršiljem.