Uživam (preprosto) življenje
Se opravičujemo za vsiljivost – kaj bo (je bilo) danes za kosilo?
Danes so bili na mizi tarhana čorba (narejena iz posušenega testa in paradižnika, posebnost bosanske kulinarike), dunajski zrezek, pražen krompir in solata iz rdeče pese. Bosna, Avstrija, Slovenija na mizi ... žive naj vsi narodi!
Kaj je za vas idealno kosilo?
Uživam ob vsakem družinskem obedu. Med jedjo opazujem svoje dve hčerki in sina, kako uživajo, kaj počnejo, kako so si med seboj različni in kako zelo so ljubki. Ko na koncu pride na vrsto sladica ali košček čokolade, se vedno razveselijo.
Kdo kuha pri vas doma?
V naši kuhinji kraljuje moja ženkica Ruska, ki zelo pridno in zelo dobro kuha. Jaz sem bolj mojster za žar. Pri pripravi hrane sem le za žarom v prvi postavi.
Pet predmetov, ki jih morate imeti v svoji kuhinji?
Če že kaj pripravljam, moram imeti za izhodišče med, koruzo, čaj, kavo in česen. Čudno je slišati, mar ne?
Kaj morate nujno imeti v svojem hladilniku?
Sadje, maslo, ajvar, sir in kajmak. Sicer pa najraje vidim, da je hladilnik dobro založen.
Koga bi radi povabili na kosilo in zakaj?
Rad bi povabil igralca Jurija Zrnca. Zakaj? Iz preprostega razloga, ker uživa v ponujeni hrani in ker vse s slastjo poje.
S kom najpogosteje sedite za mizo?
Za mizo vedno sedim z ljudmi, ki jih imam rad in ki jim zaupam, sicer hrana ne tekne. Pri meni velja pravilo, da ni pomembno, kaj in kje ješ, pomembno je edino to, s kom ješ.
S čim se najraje pregrešite?
Običajno se po nastopu odpravim na kebab. Zelo mi prija in o njem sanjam že na odru.
Česa na krožniku ne marate preveč?
Ko gre za hrano, ne maram pretiravanja in nespoštljivega odnosa.
Kateri od obredov, povezanih s prehrano, vam je všeč, katerega pa ne marate?
Moja žena pravi, da se družina povezuje za mizo in ohranja tudi s kulinaričnimi obredi. Ker se s tem strinjam in spoštujem njen trud, mi ni nikoli težko narediti tistega, kar zahteva od mene. Prav vse – od nabave sestavin do odnašanja smeti – je zame pravzaprav čast.