Se še spomnite kaj ste počeli na predvečer dneva državnosti? 25-letni Črt Butul, si bo letošnjega zapolnil za celo življenje. V Kolombu, glavnem mestu Šrilanke, je na povabilo Sanatha Ukwatte, častnega Generalnega konzula RS, kuhal za 500 eminentnih gostov. Prišli so vsi visoki predstavniki šrilanških oblasti, nadškof in metropolit šrilanške katoliške cerkve, predstavniki diplomatskega zbora, in vsi vidnejši predstavniki iz gospodarstva in kulture. Pod njegovo taktirko je kuhalo 150 kuharjev iz hotela Mount Lavinia, enega izmed najstarejših in najbolj znanih hotelov v državi.
Radovednost in želja izkusiti področja, ki jih obvladujejo odrasli, ga je gnala, da je pri treh letih in pol z mamino pomočjo skuhal svojo prvo rižoto, da si je pri 14. zaslužil za svoj prvi fotoaparat in se začel ukvarjati s fotografijo, pri 15. je začel pisati reportaže za časopise, pri 16. je postal najmlajši ljubiteljski sommelier, pri 19. je kuhal na prestižni jahti, pri 22. je s prijateljem posnel enourni dokumentarni film o Ambasadi Gavioli, pri 23. je v Švici kuhal v restavraciji z eno Michelinove zvezdico. Bil je med najmlajšimi turističnimi vodniki z licenco, eden najmlajših trenerjev in sodnikov atletike. V šestem razredu osnovne šole je naredil internetni radio - Radio Manžan.
Vas zanima kdo je ta neverjetni fant? Članek v celoti si lahko preberete v številki 10, 25.8.2015.