Vsaka barvna skupina sadja in zelenjave na svoj način učinkuje na telo ter ga zalaga z različnimi nujno potrebnimi hranilnimi snovmi, vitamini in minerali.
Rdeča zelenjava in sadje
Vsebujeta antioksidante, ki v telesu uničujejo škodljive proste radikale, pomagajo vzdrževati uravnotežen krvi tlak in zmanjšujejo količino slabega holesterola. Paradižnik, sladka paprika, jagode, maline, lubenica, ribez, grozdje, češnje, rdeča čebula, jabolka, redkvice in rabarbara so dober vir vitaminov C in E, betakarotena in likopena.
Oranžna obramba
Oranžen pigment v agrumih proizvajajo flavonoidi – antioksidanti, ki pomagajo pri absorpciji vitamina C. Sladka paprika, korenje, buče, koleraba, pomaranče, mandarine, melone, breskve, mango, papaja in marelice vsebujejo ogromno vitamina C in betakarotena.
Rumena pomoč
Rumene banane, sladka paprika, ananas, melona, slive, mladi fižol, koruza, grenivka in čičerika pomagajo ohranjati zdrave kosti in gibčne sklepe.
Super zelena
Zelena superživila, kot sta špinača in ohrovt, so bogata z zdravilnimi hranili, ki so blagodejna za prebavni sistem, pomagajo pri uravnoteženju vrednosti holesterola, krepitvi imunskega sistema in nižanju krvnega tlaka.
Bogata vijoličasta
Borovnice, črni ribez, fige, rdeča pesa, rdeče zelje, slive in grozdje so živila s hranili, ki krepijo delovanje možganov, omejujejo škodljivi holesterol in krepijo imunski sistem.