Zdravje

Zdravljenje putike s tradicionalno kitajsko medicino

S.J.
30. 5. 2015, 15.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Tokrat dr. Lu Li pomaga Simonu, ki ima težave s putiko.

Lu Li

Spoštovana dr. Lu Li!

Star sem 36 let in že kar nekaj let mi na določena obdobja izbruhne putika. Prizadene palčno kost, ki me zelo boli, tako da tisti čas težko hodim, pravzaprav sploh ne morem stopiti na nogo.

Diete, ki mi jo je predpisal zdravnik, sem se na začetku zelo držal, vendar se putika pojavi ne glede na prehrano. Zdaj jem, kot sem poprej. Rad imam meso in mesne izdelke, tudi delo imam takšno, da potrebujem energijo in moč. Res je, da zaradi dela nimam redne prehrane, včasih imam samo en velik obrok na dan. Prebava je slaba že od nekdaj. Alkoholu se izogibam, občasno nazdravim s kozarcem vina.

Imam majhnega otroka in sem z njim zelo aktiven. Ali tradicionalna kitajska medicina pozna kakšno rešitev za lajšanje pri izbruhu putike ali celo pri ozdravitvi?

Simon

Simon, pozdravljeni!

Putika ali protin je vsekakor zelo boleča in nehvaležna težava. Tudi pri nas na Kitajskem je precej mladih moških, ki se spopadajo z njo. Ker je veliko bolj v porastu kot v Sloveniji, smo naredili že tudi več študij o pristopu k zdravljenju putike s tradicionalno kitajsko medicino.

Putika izbruhne, ko se v telesu nakopiči prevelika količina sečne kisline, katere kristalčki se odlagajo v sklepe in druga tkiva. Vzrok temu TKM pripisuje neravnovesju znotraj delovanja ledvic, jeter in vranice, zasičenosti telesa s toksini, vlago in sluzjo ter nastalo vlažno vročino v telesu (o tem sem že pisala, preberite si moje starejše članke, ki so zbrani na naši spletni strani www.daotkm.si pod Aktualno). Zaradi tega so obremenjene vodne poti v telesu in sistem meridijanov (energijski kanali).

Zeliščna terapija z uporabo ventuz se je izkazala za odlično sredstvo, ki ne lajša bolečin samo v akutnem stanju, temveč pripomore k temu, da se notranji organi postopoma okrepijo in uravnotežijo, nakopičeni vlaga, sluz in toksini pa se izločijo iz telesa. Tako je izbruhov putike čedalje manj, tudi manj intenzivnih. Pri nekaterih lahko putika izzveni ali se pojavi še zelo poredkoma, vendar je težko napovedovati uspeh zdravljenja že na začetku, saj telo potrebuje nekaj časa, da se prečisti in organi okrepijo.

Prehrana vsekakor je pomembna, določena živila, ki vsebujejo veliko purinov, vplivajo na količino sečne kisline v telesu. V akutnem stanju se najbolj priporoča uživanje zeliščne formule two marvel form, ki pripomore, da se telo očisti nakopičene vlage, sluzi in notranje vročine. Odprejo se kanali in vodne poti ter izboljša cirkulacija, ki blaži bolečine in otekline.

Prav tako je odlična formula flex form, ki spodbuja meridijanski sistem in vitalno energijo či.

V akutnem stanju je odlična tudi terapija z ventuzami, ki ustvarijo podtlak in iz telesa posrkajo nastale škodljive snovi (toksini, vlaga, sluz, hlad …).

Vsak dan lahko preventivno pijete čaj iz cvetov kitajske krizanteme, tudi čaj iz koreninic regrata. Pijte tekočino, v kateri se je kuhal fižol mung, in popijte vsaj tri litre tople vode čez dan. Artičoke so prav tako dobrodošle, predvsem pa priporočam čim več klorofila, lahko kupite dodatek klorela in spirulina, ki telo lepo čistita in, kot pravimo zdravniki TKM, hladita.

Izogibajte se mesnim juham, sploh tekočini, v kateri se je kuhalo meso, alkoholnim pijačam, cvetači in določenim morskim jedem. Predvsem pa se veliko gibajte, ne le z otrokom, ampak si poiščite trenutek tudi zase. Z rednim tekom, plavanjem ali kolesarjenjem se telo zelo lepo očisti in povrne v notranje ravnotežje.

Vsekakor vabljeni v našo ordinacijo Dao TKM v Ljubljani na podrobnejši posvet in pregled.

Želim vam vse dobro!

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste