Zanimivosti

KDAJ BO? ZDAJ BO! Odkrijte umetnost počasnega kuhanja s PIK Slow cooked selection

Oglasno sporočilo
13. 11. 2023, 09.47
Posodobljeno: 13. 11. 2023, 09.52
Deli članek:

Postanite kuharski mojster v svojem domu in pripravite popolno sočno natrgano svinjino, rebrca ali kračo.

Zaradi vse hitrejšega načina življenja se spreminjajo tudi prehranjevalne navade. Zato je PIK Vrbovec lansiral Slow cooked selection - linijo predpripravljenih mesnih jedi. SLOW COOKING je termična priprava izdelka, ki se dolgo časa in pri nizkih temperaturah kuha zaprt v vrečki skupaj z začimbami. Cilj tega načina termične obdelave izdelka je zmehčati strukturo mesa in ga narediti bolj sočnega, hkrati pa ohraniti začinjenost in poudariti okus samega izdelka.

Prednosti počasnega kuhanja so  boljša tekstura in mehkoba mesa, hitra in preprosta priprava ter bogatejši okus, ker je meso marinirano v lastnem soku.

To linijo PIK, s pomočjo katere lahko vsakdo postane chef, sestavljajo trije izdelki: PULLED PORK / NATRGANA SVINJIN, SPARE RIBS / REBRCA in PORK KNUCKLE / KRAČA.

PULLED PORK oziroma trgana svinjina se med izdelavo peče šest ur, porcija za dve osebi pa je pripravljena v pol ure v pečici oziroma v le 15 minutah, če jo pripravljamo na žaru. Idealno jo postrežemo v žemljici ali tortilji, lahko pa jo jemo tudi s prilogo kot običajno.

SPARE RIBS ali svinjska rebrca se med izdelavo pečejo pet ur pri temperaturi 83 °C. Tako kot pri PULLED PORK je porcija za dve osebi v pečici pripravljena v pol ure oziroma v le 15 minutah, če jo pripravimo na žaru. Rezultat je vedno enak – sočna jed, ki je tako mehka, da meso kar samo odpade s kosti.

PORK KNUCKLE ali vsem znana svinjska krača, za mnoge ena izmed najljubših tradicionalnih jedi, se v PIK-u peče pet ur pri temperaturi 78 °C. Končni rezultat, po 45-minutnem pečenju v pečici, je hrustljava skorjica, za katero se skriva nepozabna poslastica, ki jo bodo vsi oboževali.

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu