V mesecu septembru si pri Panviti začeli z žetvijo koruze, letino ocenjujejo kot solidno, skupno naj bi pridelali okoli 13 tisoč ton pridelka. »Pogoji pridelave koruze so bili v letošnjem letu zelo pestri. Od obilice dežja, viharja, do suše, poplav in tudi večkratne toče na različnih lokacijah,« izpostavlja Branko Virag, direktor družbe Panvita Kmetijstvo. Ocene kažejo, da bo pridelek koruze od 8 do 15 ton po hektarju, še dodaja.
Kot vodilni slovenski proizvajalec varne in kakovostne hrane se pri Panviti zavzemajo za zviševanje stopnje samooskrbe na vseh ravneh delovanja, prav zato tudi zagotavljajo, da bo vsa koruza – pridelana na njihovih njivah kot odkupljena – ostala v Sloveniji.
»Žetev koruze bo potekala vse do konca meseca oktobra. Ob tem pozivam vse pridelovalce koruze, da naj čimprej pričnejo z žetvijo saj se že opažajo prvi znaki razvoja različnih bolezni zaradi preobilnih padavin,« poudarja Virag.
Panvita še naprej ostaja zavezana k zagotavljanju samooskrbe in ohranja svoj vodilni položaj v živilsko-predelovalni industriji v Sloveniji. S tem slovenskim potrošnikom omogoča nakup in uživanje kakovostno pridelanih, svežih izdelkov, s čim krajšo potjo iz polic do domačih krožnikov.