Če ste se odločili, da na vrtu preizkusite vzgojiti bob, je trenutno skrajni čas, da ga posadite na svojem vrtu. Stročnica bo dala pridelek še pred poletnimi sušami. Muhasto vreme, tako suša kot tudi zmrzal pa mu ne bosta prišla do živega. Bob je izjemno bogat z minerali kot so fosfor, kalcij in železo ter vitamini skupine B. Sicer pa lahko uživamo že njegove mlade stroke, tako kot pri fižolu ali grahu. Prve jedi si boste tako lahko privoščili že v maju. Sicer uporabljamo predvsem zrnje, tako mlado kot tudi suho. V kulinariki ga uporabljamo kot fižol. V različnih enolončnicah, juhah, paprikaših ali v kombinaciji s krompirjem. Nekateri ga uporabljajo tudi za pripravo sladic.
Veliko sonca in srednje težka tla
Bob za svojo uspešno rast potrebuje dobro osvetlitev in srednje težka tla. Sejemo ga enako kot grah ali fižol. V plitke jamice, ki naj bodo v razmaku od 20 do 30 cm, položimo od 2 do 3 semena. Pri setvi pazimo, da boba ne sejemo na enako mesto več let zaporedoma, saj takšno zemljo slabo prenaša. A njegova prednost je, da da ima možnost fiksacije dušika, zato zemlje ne rabimo gnojiti z dušičnimi gnojili. Ker v času zorenja rad poleže, mu postavite oporo, po kateri bo lahko rasel. Sami pa si boste tako olajšali tudi pobiranje strokov, ki dozorevajo precej neenakomerno od spodaj navzgor.
Škodljivci
Največ težav bobu povzročajo uši, ki že takoj potem, ko mlade rastlinice pokukajo iz zemlje, rade napadejo. Listne uši iz rastlin sesajo sok, zaradi česar precej hitro propadejo. Črne uši redijo mravlje. Te črne uši ščitijo pred naravnimi škodljivci, kot so pikapolonice in drugi hroščki. V zameno pa mravlje od uši dobijo lepljivo mano, s katero se prehranjujejo. Zato na vrtu, če napadejo uši, zatiramo tako uši kot mravlje. Uporabite lahko lesni pepel, koristno pa je tudi apno.