Moder kitajski pregovor pravi: »Ohrani staro, a poznaj novo.« Adam Liaw se poda na kulinarično dogodivščino po Kitajski in ta modrost ga ves čas spremlja. Začne v maminem rojstnem mestu, prestolnici Peking, in pot nadaljuje po provincah, ki so »rodile« osem velikih regionalnih kuhinj Kitajske. Popelje nas na odkrivanje kitajske zgodovine in njenih starodavnih ter raznovrstnih kulinaričnih tradicij. Te tradicije so temelj družbe, ki doživlja izjemne spremembe. Adam potovanje konča na otoku Hainan, kjer je bil očetov dom in kjer se družina Liaw srečuje, tako da izve več o preteklosti svoje družine.
Kitajska
Skozi Adamove oči spoznamo Kitajsko, ki jo tujci redko vidijo. Od pekočih jedi Sečuana do enostavne podeželske kuhe Anhuija, od stoletne kuhe Shandonga do modernih jedi v Šanghaju. Adam vse obišče in je priča hitrim spremembam, ki spreminjajo kulturo hrane tega zapletenega naroda. Ta sprememba se kaže tudi v Adamovi osebni zgodbi. Veliko je že doživel. Prepotoval je Kitajsko v več preoblekah – kot popotnik, kot odvetnik in kot sin, ki obišče mamo. V tej oddaji gre po mnogo istih poteh in se spominja dragocenih kulinaričnih doživetij. Tokrat je vse staro tudi novo. Z Adamom bomo doživljali preporod kitajske kuhinje in ga videli skozi sveže oči – s perspektivo njegovih kuharskih izkušenj. To potovanje pa ima še globoko osebno noto. Za Adama Kitajska pomeni družino. Dogodivščino začne z obiskom mame, rojene v Angliji, ki je pred 30 leti prišla v Peking, konča pa na otoku Hainan, kjer se je rodil njegov oče.