NOVI PEVEC JE STARI ZNANEC IZ TV-ŠOVOV

Legendarna skupina končno našla zamenjavo za Mirana Rudana

Eva Jandl
8. 2. 2022, 16.11
Deli članek:

Vse od lani, ko je Miran Rudan sporočil, da se s fanti iz skupine Pop Design ne razume več in da z dvema članoma odhaja na svoje, so se njihovi številni oboževalci spraševali, kdo bo odslej pel že legendarne pesmi, denimo Ko si na tleh, Božična noč ... Zdaj so povedali, da so našli novega pevca, Mitjo Šinkovca z vzdevkom Šiki, ki se ga zagotovo spomnijo ljubitelji televizijskih glasbenih šovov.

Osebni arhiv
Pop Design z novim pevcem Mitjo Šinkovcem

Osebni arhiv
Enaintridesetletni Mitja je postal novi pevec skupine Pop Design.

Slovenska pop skupina Pop Design deluje že vse od leta 1985 in je medtem zamenjala že precej pevcev. Zdaj so fantje le razkrili, kdo bo nadomestil pevca Mirana Rudana, s katerim je skupina žela velike uspehe – to je Mitja Šinkovec - Šiki. Če vam je ime znano, se ga verjetno spomnite iz televizijskih šovov, pred leti je namreč nastopil v šovu Slovenija ima talent, pozneje tudi v Znan obraz ima svoj glas.

»Mitja nas je prepričal že na prvi vaji, ko pa smo z njim stopili na oder, pred publiko, je bil neverjeten. Njegova energija in prezenca sta publiko ponesli in lahko rečem, da je bil to eden lepših nastopov, ki si jih bom za vedno zapomnil,« je o Mitjevem nastopu povedal Tone Košmrlj, stari član zasedbe poleg Janija Marinška, Damijana Tomažina in Martina Erjavca. Dolgo so iskali novega pevca, Mitja pa jih je navdušil s svojo energijo na odru, in tako se jim je zdel primerna zamenjava za prav tako energičnega Rudana. Ta je sicer po drugem odhodu iz skupine – prvič jih je zapustil po dobrem letu sodelovanja leta 1990, drugič se jim je pridružil leta 2007 – s seboj vzel tudi klaviaturista Tomaža Pavlina in basista Tomaža Zajška ter s kitaristom Majem Vlašičem in bobnarjem Miho Recljem osnoval novo skupino z imenom inDesign.

Petja se ni učil

Energični Mitja pravi, da je glasbi predan že od mladih nog, zanima ga vse od jazza, popa in rocka do narodnozabavne glasbe, saj je med drugim pel tudi v ansamblu. Petja se sicer ni nikoli učil, a je odličen harmonikar in je bil za svoje glasbene dosežke tudi nagrajen. Izhaja iz številne družine, za glasbo pa ga je navdušil stari oče. Pravi, da je nad svojo novo vlogo v tako legendarni skupini navdušen.

Kdo vse je pel v Pop DesignuKdo vse je pel v Pop Designu

Od leta 1985 se je v skupini Pop Design zamenjalo kar nekaj pevcev: konec leta 1988 se jim je pridružil Miran Rudan, takrat že uveljavljen pevec pri skupini Rendez-Vous. Z njim je skupina sodelovala dobro leto, po njegovem odhodu leta 1990 se je skupini priključil takrat še neznani pevec Vili Resnik. Po Resnikovem odhodu so najprej sodelovali s pevcem Mikom Masnecem – iz tega obdobja je uspešnica Zatreskan sem vate kot raketa. Leta 2001 so znova sodelovali z Vilijem Resnikom, nato pa leta 2002 poskusili še s pevcem Miho Hercogom. Opazni so postali spet leta 2007, ko se jim je vnovič pridružil Miran Rudan. Julija 2021 je Rudan drugič zapustil skupino, zdaj pa so sporočili, da so našli novega pevca: Mitjo Šinkovca.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste