Po čem je zadišalo?
Pripravili smo slasten božični meni, ki je bil sestavljen iz predjedi in glavne jedi. Za predjed je kuhar Lojze pripravil slastno Kajžarska klobasa v kvašenem testu z medeno gorčično omako – pri tem je bil največji izziv ohraniti klobaso in testo pri peki lepo objeto, da se testo ne loči od klobase. Za glavno jed pa je zadišalo po marinirani svinjski krači s hrustljavo skorjico, ki smo jo podlili s penino, za prilogo pa smo z osvežilno kislo smetano in zelišči nadevali pečen krompir, poleg krače pa se je spekla še zelenjava. Dodali smo še nekaj modelčkov polente s sokom rdeče pese. Mljask!
Kdo se je najbolje odrezal?
Vsako leto imamo na tekmovanjih ljubiteljskih kuharjev velik odziv. Na desetine ljubiteljskih kuharjev se loti priprave božičnega ali velikonočnega menija in se poteguje za čudovite nagrade. Po tem, ko prejmemo vse fotografije vaših jedi, se strokovna komisija posvetuje, kateri trije so se najbolje odrezali. Glavna nagrada je zmagovalcu letos prinesla električni sač podjetja Inplan, bon za prvovrstne mesnine iz Mesa Kamnik, dve jeklenki plina Butan, razkužilo Germstar in darilni paket začimb Maestro s stojalom za sol in poper.
Hvala vsem, ki ste kuhali z nami in se veselimo, da bomo kuhalnice spet skupaj zavihteli v času velikonočnih praznikov!
Zahvaljujemo se tudi našim partnerjem, ki so omogočili ta slasten projekt. Najlepša hvala mesninam Anton iz Kamnika, pa začimbam Maestro, Butan plinu, razkužilom Germstar in Inplanu za podelitev glavne nagrade.
Video z recepti si lahko ogledate tukaj: