Je čas, ko se ozremo nazaj na vse naše dosežke, opravljeno delo, dogodke, ki so zaznamovali to iztekajoče se leto. Morda še najpomembnejše, december je čas druženja z najbližjimi. Je čas polnih miz in širokih nasmehov. Da bodo druženja ob obloženih mizah resnično zavidanja vredna, nam je z nasveti za vrhunsko prednovoletno pojedino postregla naša najboljša kuharska mojstrica Ana Roš.
Ana Roš je v sodelovanju s Tušem na police slovenskega trgovca postavila že več kot 50 različnih vrhunskih izdelkov iz najkakovostnejših lokalnih sestavin. Asortima znamke Ana Roš & Tuš je že tako bogat, da predstavlja izjemno osnovo za vrhunsko decembrsko kulinarično doživetje kar v zavetju lastne kuhinje.
In kaj za decembrske pojedine priporoča vrhunska chefinja Ana Roš? Sestavila je priporočila za vse glavne obroke v dnevu. Gre za visokokakovostne in uravnotežene jedi, ki jih boste želeli pripravljati znova in znova ter jih brez slabe vesti tudi boste. Vse jedi so pripravljene iz izdelkov linije Ana Roš & Tuš.
Za zajtrk:
French toast s kruhom z drožmi in borovničevo marmelado s kandiranimi limonami.
– Zmešajte jajce, mleko in sladkor. V to zmes namočite rezine kruha z drožmi, lahko tudi rezine starega kruha.
– Namočene rezine popecite v ponvi do rjavkaste barve.
– Postrezite z Borovničevim namazom, namazom Dulce de leche, Toffee, namazom Slovenska jabolka ali Slovenske hruške.
Piškoti.
– Medenjaki ali Spekulas piškoti.
– Za doma pečene piškote poiščite preprost recept za maslene piškote in sestavinam dodajte eno od granol Ana Roš & Tuš.
Za kosilo:
Meso ali zelenjava z granolo.
– Zmešajte granolo z beljakom v homogeno zmes. Z zmesjo premažite meso ali zelenjavo. Pecite v pečici po običajnih smernicah peke mesa in zelenjave na nižji temperaturi.
Testenine s kandiranim paradižnikom.
– Spoznajte slastne mojstrovine slovenske kulinarike, ki jih odlikujejo vrhunske lokalne sestavine in edinstvena tekstura. Premamile vas bodo z bogatimi aromami lovorovega lista, brinovih jagod in koromača.
Za večerjo:
Hrenovke s kandiranimi paradižniki.
– Otroci jih obožujejo, ampak tudi odrasli se jim ne moremo upreti. Blago dimljene hrenovke s slovenskim maslom, skuto in korenjem bodo v nekaj minutah pričarale vrhunski obrok za vsakega člana družine.
Mariniran svinjski vrat s solato z granolo.
– Predstavljamo slastno slovensko svinjino, začinjeno s tremi temnimi omakami, česnom, ingverjem, koriandrovimi semeni in melaso. Postrezite jo kot pečenko, v sendviču, Cezarjevi solati, ali pa hladno, z gorčico ali hrenom. Odlično se prileže tudi Aninim širokim rezancem.
Kombiniranje vrhunskih izdelkov Ana Roš & Tuš je brezmejno.
Od sočnega in bogato začinjenega Mariniranega vratu iz kakovostne slovenske svinjine s prilogo iz Korenčkovih njokov v slastni omaki iz staranega sira in smetane, do čudovitih, ročno izdelanih Kobariških štrukljev s kepico edinstvenega Sladoleda z medom in žajbljem. Ali pa ročno izdelani Ravioli s skuto, pripravljeni po italijanskem postopku in preliti z oljčnim oljem ter posuti s svežimi kaprami ter sočna Potica Kraljica z bogatim nadevom iz sadja in oreščkov, z aromo klinčkov in svežino limone. To so le nekatere jedi z Aninega prazničnega menija. Pokusite prav vsako jed, praznični meni pa najdete tukaj.