Že v nedeljo, 5. decembra, ob 16. uri bo tu Nigel Slater in z gledalci delil najljubše praznične jedi, ki resnično poskrbijo, da je božič okusen. Za nas je pripravil nasvete, kako skuhati za večje družbe in kako pripraviti enostaven priboljšek za pravo praznično vzdušje. Odšel bo na kulinarično pot na Norveško ter iskal zelo posebno božično drevo, z nami pa delil recepte za okrasje miz, sladice ter skrivnosti, kaj z ostanki ... Dišalo bo po praznikih.
Drugačna pojedina
V torek 7. decembra, ob 14. uri pa bomo lahko spremljali Španski božič z Rickom Steinom, ki verjame, da znajo božič najbolje praznovati ravno Španci, saj slavje pri njih traja več kot 14 dni; jedi, ki jih pripravljajo, pa so slastna alternativa običajni božični hrani. Ko je Rick videl, kako se španski prijatelji pripravljajo na praznik, se je odločil, da bo kuhal za posebno božično zabavo v Londonu in delil jedi, ki so ga najbolj navdihnile, hkrati pa gredo z roko v roki s špansko ljubeznijo do proslavljanja.
Med gosti bodo španski ambasador in dva dobra prijatelja, ki bosta skupaj z Rickom kuhala najljubše družinske jedi. To bo malo drugačna božična pojedina: školjke s šunko serrano in šerijem oloroso; jajčevci, polnjeni z jagnjetino in mavrskimi začimbami; piščanec z žafranom in pinjolami ter pomarančna karamelna krema.