Košarka

KK Cedevita Olimpija teden projekta One Team začenja proti Trentu

N.N.
7. 12. 2020, 12.57
Posodobljeno: 7. 12. 2020, 12.59
Deli članek:

Po tem, ko košarkarji Cedevite Olimpije v soboto niso stopili na parket v Zadru, se bodo Zmaji v torek ob 18.00 v Areni Stožice na tekmi devetega kola 7DAYS EuroCupa udarili z ekipo Dolomiti Energia Trento.

Aleš Fevžer/KK Cedevita Olimpija
KK Cedevita Olimpija

V Evropskem pokalu se začenja teden, posvečen projektu One Team. To je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja …

Po tem, ko košarkarji Cedevite Olimpije v soboto niso stopili na parket v Zadru, se bodo Zmaji v torek ob 18.00 v Areni Stožice na tekmi devetega kola 7DAYS EuroCupa udarili z ekipo Dolomiti Energia Trento.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija: »Trento nas je na prvem medsebojnem obračunu v Italiji nadigral. Italijani igrajo odlično, predvsem v obrambi. Gre za zelo fizično moštvo, ki igra pametno košarko. Tudi v italijanskem državnem prvenstvu imajo naši torkovi tekmeci zelo dobre rezultate. Tekma ne bo lahka, ampak na obračun se podajamo s pozitivno mentaliteto in samozavestno. Zavedamo se, da imamo kvaliteto, vsi skupaj pa se želimo maščevati za poraz v Italiji.«

V Evropskem pokalu se začenja teden, posvečen projektu One Team. To je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja Evrolige, ki s pomočjo posameznih aktivnosti vsakega kluba deluje v okviru osnovne tematike, ki je integracija v skupnosti. V Cedeviti Olimpiji je v sezoni 2020/21 ambasador projekta One Team Alen Hodžić, ljubljanski klub pa sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve.

VEČ O PROJEKTU ONE TEAM

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto na račun okužb pri tekmecih znova ostali brez dvoboja v regionalni Ligi ABA, zato pa jih v torek ob 18.00 v Stožicah čaka obračun devetega kola 7DAYS EuroCupa z italijanskim Trentom. Tekma bo vnovič potekala za zaprtimi vrati, neposredni televizijski prenos pa bo možno spremljati na Šport TV 1.

Zmaji v Evropskem pokalu še naprej lovijo svoje mesto med najboljšimi 16 moštvi tekmovanja, zagotovo pa bodo imeli na torkovi tekmi še dodaten motiv za dokazovanje, saj bodo želeli z Italijani poravnati račune iz Dolomitov v oktobru. V četrtem kolu je Trento na domačem parketu namreč slavil zmago z 61:51. Pred zadnjimi obračuni skupinskega dela si je italijanska ekipa svoje mesto v drugem delu tekmovanja že zagotovila, Cedevita Olimpija pa bo to skušala napraviti v prihajajočem tednu.

Najboljši strelec Trenta v 7DAYS EuroCupu v tej sezoni je Gary Browne, ki v povprečju dosega 15,6 točke, 6,8 asistence in 4,1 skoke. V Ljubljano Trento prihaja po zmagi nad Venezio v italijanskem državnem prvenstvu (79:71), prav Browne pa je bil s 24 točkami in 10 asistencami najbolj učinkovit igralec svojega moštva. JaCorey Williams je v statistiko vpisal 22 točk in devet skokov.




Estrada

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!