Zanimivosti

RECEPT: Sekanica bogomoljke na koralu iz sipinega črnila in kaviar lososa

Oglasno sporočilo
27. 1. 2020, 11.05
Posodobljeno: 27. 1. 2020, 11.21
Deli članek:

Za 4 osebe potrebujemo:

Sekanica:

  • 16 morskih bogomoljk
  • 30g kaviar lososa
  • sol
  • poper (priporočam rdeč)
  • drobnjak
  • oljčno olje

Koral:

  • 170g vode
  • 20g moke
  • 7g sipinega črnila

POSTOPEK:

Za pripravo korala, zmešamo vodo,moko in črnilo. V ne sprijemljivi ponvi segrejemo rastlinsko olje, ko je vroče vlijemo zmes v štirih delih in pečemo dokler se ne izsuši.

Očistimo bogomoljke (4 sprednje dele in repe prihranimo za dekoracijo), pridobljeno meso dobro sesekljamo in dodamo po okusu sol, poper, oljčno olje in nekaj kapljic soka limete.

Na krožnik postavimo koral. Na sredino korala damo žličnik sekanice in na njega potresemo sesekljan drobnjak. Na eno stran sekanice postavimo sprednji del bogomoljke na drugi pa rep. Dodamo kaviar lososa in za dekoracijo sveže sezonsko cvetje in zelišča.

Renee Stanič

Recept je pripravil Primož Bajt, ki je nad produkti Bonmar navdušen. Za naš medij je povedal tole:

"Bonmar priporočam, ker sem pri svoji izbiri primarnih surovin zelo zahteven. Kakovost in svežina je zagotovo njihova vidna vrlina. Skrb za kupca jih nedvomno ločuje od konkurence in s tem sodelovanje z lahkoto preraste v dolgoročni partnerski in tudi prijateljski odnos. Poleg odličnih morskih surovin (svežih in zamrznjenih rib, rakov ter školjk) v njihovem asortimanu najdemo tudi širok izbor drugih vrhunskih artiklov: gomoljke (tartufi) italijanskega proizvajalca “Sulpizio Tartufi”, testenine iz Neaplja “Le Gemme del Vesuvio”, kaviarji “Caviar Import”..."

bonmar, promocijsko gradivo
Kuharski mojster Primož Bajt

Primož Bajt je 31 let star kuharski mojster, ki pod svojimi prsti že zelo dobro pozna tako hotelske kot butične restavracije. Te je tudi vodil in s svojimi kreacijami in drznimi okusi izjemno navduševal. Njegov poudarek je prav gotovo na morski hrani, kjer z različnimi lastnimi tehnikami znova in znova preseneča. Kot član mednarodne kuharske skupnosti World Association of Master Chefs ima jasno zastavljene cilje, pridobiti čim več izkušenj o inovativnosti, kreativnosti in drznosti okusov z dodelanim designom.

Vizija njegove kulinarike: Inovativnost, kreativnost, ekstremni okusi z definiranim designom.