Čičeriko dobro precedimo in operemo pod vodo. Česen drobno sesekljamo in stresemo v lonec, kamor smo kanili štiri žlice olja. Česen prepražimo toliko, da prijetno zadiši. Dodamo čičeriko, začinimo s kumino in mletim koriandrom ter zalijemo z vodo. Počakamo, da zavre, in nato kuhamo 20 minut. Medtem drobno sesekljamo čebulo, zeleno pa očistimo in narežemo na majhne koščke. V ponvi segrejemo preostanek olja ter dodamo čebulo in zeleno. Prepražimo toliko, da čebula začne dobivati rjavo barvo. Nato stresemo v lonec k čičeriki. Nekaj čičerike, zajemalko ali dve, poberemo iz juhe, preostalo spasiramo. Čičeriko vrnemo v juho ter po okusu začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom. Pripravljeno juho serviramo s kislo smetano in muškatnim oreščkom.
Dovolite, da vaša kuhinja zadiši po pisanem in okusnem orientu
Sestavine: 400 g čičerike v pločevinki, 5 strokov česna, 8 žlic olja, 1 žlička kumine, 1 žlička mletega koriandra, 3 litri vode, 1 čebula, 3 stebla zelene, sol, poper, limonin sok.