Testenine s paradižnikom v desetih minutah
Sestavine za 4 osebe:
600 g testenin
500 g češnjevih paradižnikov
400 g pelatov iz pločevinke
4 žlice paradižnikove mezge
6 žlic jabolčnega kisa
2 žlici tamarija
400 g fižola iz pločevinke
500 g zamrznjene špinače
olivno olje
sol in poper
Priprava:
Skuhamo testenine po navodilu na embalaži. Medtem ko se kuhajo, pripravimo omako. Najprej narežemo češnjeve paradižnike na četrtine, jih stresemo v veliko kozico, dodamo paradižnike iz pločevinke, paradižnikovo mezgo, kis in tamari ter solimo in popramo. Kuhamo na nizki temperaturi okoli 5 minut, da nastane omaka.
Odcedimo in oplaknemo fižol, ga vmešamo v omako ter dodamo špinačo.
Ko so testenine pripravljene, jim primešamo omako in po vrhu pokapamo z olivnim oljem.
Nasvet: Testeninam dodajte katerokoli zelenjavo, ki jo imate v hladilniku, npr. korenje, bučke ali gobe. Tako lahko sijajno porabite morebitne ostanke.