Domače ribje palčke
Za 4 osebe
Priprava: 50 minut
Sestavine: 2 žlici olja, 600 g bele ribe (fileja), 1–2 žlički limoninega soka, 2 žlici medu, 50 g koruznih kosmičev, 40 g nastrganega parmezana, 60 g moke.
Za pomako: 125 ml olja, 1 rumenjak, 1 žlička svetlega balzamičnega kisa, 1 žlička limoninega soka, 1 žlička gorčice, 1 kisla kumarica, 1 žlica kisle smetane, 1 žlica sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, drobnjak, koprc), 1–3 žlički medu, sol, poper.
In še: olje za cvrenje
Priprava: Ribo narežemo na manjše koščke in pokapljamo z limoninim sokom. Še prej pazljivo odstranimo vse koščice. Solimo, popramo. Olje zmešamo z medom. Kosmiče zdrobimo in zmešamo s parmezanom. Koščke rib najprej pomočimo v moko, potem v medeno mešanico in nazadnje v parmezanovo zmes s kosmiči. Palčke ocvremo v olju in postrežemo s pomako.
Za pomako zmešamo rumenjak s kisom, limoninim sokom in gorčico. V curku in med mešanjem prilijemo še olje. Kumaro zrežemo na koščke ter jih skupaj s kislo smetano in zelišči vmešamo v pomako. Začinimo s soljo, poprom in medom.