Zanimivosti

Okusi morja: tuna z lečo

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
18. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Ni nam treba čakati na dopust in počitnice na obali, ampak si lahko že jutri pričaramo morje kar doma, točneje na krožniku. Ribe in morski sadeži so na voljo v vsaki bolje založeni trgovini, tako da ni izgovora, zakaj iz vaše kuhinji ne diši po morskih dobrotah.

Revija Zarja
Tunina z lečo

Tuna z lečo

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 250 g leče, 1 rdeča čebula, 2 vejici timijana, 1 vejica rožmarina, 2 vejici origana, 1 strok česna, 3 žlice masla, 100 g kisle smetane, sol, poper, 600 g sveže tune v zrezkih (4 x po 150 g), sok 1/2 limone.

Priprava: Lečo skuhamo po navodilih na embalaži. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Rožmarin, timijan in origano umijemo, osušimo, osmukamo ter sesekljamo. Česen olupimo in sesekljamo. Na žlici masla pet minut pražimo lečo, čebulo, česen in zelišča. Vmešamo smetano, solimo in popramo. Tunino splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in pokapljamo z limoninim sokom. V ponvi segrejemo preostalo maslo in zrezke pečemo na vsak strani 2–3 minute, da je sredina še rahlo rožnata. Solimo, popramo in postrežemo z lečo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 24, 18. 6. 2019.

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki