Tuna z lečo
Za 4 osebe
Priprava: 45 minut
Sestavine: 250 g leče, 1 rdeča čebula, 2 vejici timijana, 1 vejica rožmarina, 2 vejici origana, 1 strok česna, 3 žlice masla, 100 g kisle smetane, sol, poper, 600 g sveže tune v zrezkih (4 x po 150 g), sok 1/2 limone.
Priprava: Lečo skuhamo po navodilih na embalaži. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Rožmarin, timijan in origano umijemo, osušimo, osmukamo ter sesekljamo. Česen olupimo in sesekljamo. Na žlici masla pet minut pražimo lečo, čebulo, česen in zelišča. Vmešamo smetano, solimo in popramo. Tunino splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in pokapljamo z limoninim sokom. V ponvi segrejemo preostalo maslo in zrezke pečemo na vsak strani 2–3 minute, da je sredina še rahlo rožnata. Solimo, popramo in postrežemo z lečo.