Morska lazanja
Za 4 osebe
Priprava: 80 minut
Sestavine: 450 g mešanih morskih sadežev, 400 g paradižnika v koščkih, 2 žlici sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, koprc, drobnjak), sol, poper, 2 žlici moke, 2 žlici masla, 400 ml mleka, 9 listov za lazanjo, 100 g naribane mocarele, 2 žlici drobtin.
Priprava: Morske sadeže očistimo, če imamo na voljo sveže, ali odmrznemo. Odcedimo, potem pa solimo, popramo, dodamo paradižnik v koščkih in zelišča. Dobro premešamo. Za bešamel segrejemo maslo in popražimo moko, zalijemo z mlekom, solimo, popramo in kuhljamo 20 minut. V namaščen pravokoten pekač (20 cm x 30 cm) položimo liste za lazanjo, dodamo omako in večkrat ponovimo. Na koncu potresemo s sirom in drobtinami ter pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 45 minut.