Zanimivosti

Morska lazanja za slastno kosilo!

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
17. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Ni nam treba čakati na dopust in počitnice na obali, ampak si lahko že jutri pričaramo morje kar doma, točneje na krožniku. Ribe in morski sadeži so na voljo v vsaki bolje založeni trgovini, tako da ni izgovora, zakaj iz vaše kuhinji ne diši po morskih dobrotah.

Revija Zarja
Morska lazanja

Morska lazanja

Za 4 osebe

Priprava: 80 minut

Sestavine: 450 g mešanih morskih sadežev, 400 g paradižnika v koščkih, 2 žlici sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, koprc, drobnjak), sol, poper, 2 žlici moke, 2 žlici masla, 400 ml mleka, 9 listov za lazanjo, 100 g naribane mocarele, 2 žlici drobtin.

Priprava: Morske sadeže očistimo, če imamo na voljo sveže, ali odmrznemo. Odcedimo, potem pa solimo, popramo, dodamo paradižnik v koščkih in zelišča. Dobro premešamo. Za bešamel segrejemo maslo in popražimo moko, zalijemo z mlekom, solimo, popramo in kuhljamo 20 minut. V namaščen pravokoten pekač (20 cm x 30 cm) položimo liste za lazanjo, dodamo omako in večkrat ponovimo. Na koncu potresemo s sirom in drobtinami ter pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 45 minut.

Objavljeno v reviji Zarja št. 24, 11. 6. 2019.