Recept

Jagodna marmelada z dodatkom džina

Oglasno sporočilo
17. 6. 2019, 08.00
Deli članek:

Recept, ki ga morate preizkusiti.

Sestavine

• 1,5 kg svežih jagod
• 1 bio limona
• 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 3:1
• 50 ml džina

Priprava

Jagode dobro operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na drobne koščke, nato jih preložimo v lonec in jih prelijemo s sveže iztisnjenim limoninim sokom. Dodamo želirni sladkor Wiener Zucker 3:1, dobro premešamo ter postavimo v hladilnik za približno tri ure, da jagode spustijo svoj sok.
Sadno-sladkorno mešanico kasneje zmešamo s paličnim mešalnikom v gladko maso in jo nato postavimo na štedilnik ter jo segrevamo do vretja. Temperaturo nato precej znižamo in pustimo, da mešanica nežno vre še približno štiri minute. Na koncu vanjo vlijemo džin in vse skupaj dobro premešamo.
Tako pripravljeno marmelado takoj prelijemo v čiste in sterilne kozarce, ki jih nato dobro zapremo.

Naš nasvet: Če imamo radi popolnoma gladko marmelado, sadno-sladkorno mešanico po kuhanju najprej precedimo skozi gazo in šele nato z njo napolnimo kozarce.

Več receptov najdete tukaj: RECEPTI

Zanimivosti

zenska s hranilnikom
Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

položaj otroka, vaja, joga
Jutranja telovadba

Ko vstanemo, najprej temeljito razgibajmo zaspane ude

potos, zalivanje, sobna rastlina
Zelena oaza

Sobne rastline za vse, ki jim vrtnarjenje ne gre najbolje od rok

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar