Zanimivosti

Ste že poskusili dunajska nabodalca?

M. O. Ž., Zarja
24. 5. 2019, 11.01
Deli članek:

Ni ga tiča čez prašiča. Zato danes pripravljamo dunajska nabodalca, ki bodo teknila vsem ljubiteljem svinjine.

Revija Zarja
Dunajska nabodalca

Dunajska nabodalca

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestava: 250 g drobtin, 80 g orehov, 2 žlici parmezana, 1 žlička peteršilja, 1 žlička posušenega timijana, 1 žlička posušenega rožmarina, sol, poper, 4 žlice moke, 8 svinjskih zrezkov, 2 jajci, olje za cvrenje, 1 bučka, 1 jajčevec, 2 paradižnika, 8 žlic naribanega parmezana.

Priprava: Orehe popražimo v ponvi brez maščobe. V sekljalniku zmešamo drobtine, orehe, parmezan, peteršilj, timijan, rožmarin, sol in poper. Zrezke potolčemo ter povaljamo v moki, razžvrkljanih jajcih in nazadnje v mešanici drobtin. V vročem olju jih zlato ocvremo. Jajčevec, bučko in paradižnika umijemo, osušimo in narežemo na debelejše rezine. Položimo jih na dno pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko, solimo, popramo in potresemo s parmezanom. Pečemo v pečici (funkcija žar) 12 minut. Ocvrte zrezke narežemo na manjše kose in jih skupaj z rezinami zelenjave nanizamo na nabodalca.

Objavljeno v reviji Zarja št. 20, 14. 5. 2019.