Zanimivosti

Na žlico: gosta juha s piščancem in koruzo

A. K., Maja
23. 5. 2019, 16.01
Deli članek:

Naj danes zadiši po slastni juhi s piščancem in koruzo.

profimedia
Gosta juha s piščancem in koruzo

Gosta juha s piščancem in koruzo

30 minut

Sestavine za 4 osebe:
2 žlici olivnega olja
4 tanko narezane mlade čebule
1 na kocke narezana zelena paprika
250 g na kockice narezanega krompirja
35 g gladke moke
250 ml piščančje jušne osnove
1/2 žličke soli
1/4 žličke popra
1/4 posušenega timijana
420 g koruze iz slanice
200 g graha
225 g narezanega kuhanega piščančjega fileja ali beder
125 ml sladke smetane

Priprava:

V veliki kozici na zmernem ognju segrejemo olje. Dodamo mlado čebulo, papriko in krompir ter pražimo 5 minut. Dodamo moko in premešamo.

Dodamo juho, sol, poper, timijan in 250 ml vode ter zavremo. Zmanjšamo ogenj, pokrijemo in počasi kuhamo 5 minut oz. dokler se krompir ne zmehča. Primešamo koruzo, grah, piščanca in smetano. Ponovno zavremo, da se sestavine pregrejejo, in takoj postrežemo.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.