Gosta juha s piščancem in koruzo
30 minut
Sestavine za 4 osebe:
2 žlici olivnega olja
4 tanko narezane mlade čebule
1 na kocke narezana zelena paprika
250 g na kockice narezanega krompirja
35 g gladke moke
250 ml piščančje jušne osnove
1/2 žličke soli
1/4 žličke popra
1/4 posušenega timijana
420 g koruze iz slanice
200 g graha
225 g narezanega kuhanega piščančjega fileja ali beder
125 ml sladke smetane
Priprava:
V veliki kozici na zmernem ognju segrejemo olje. Dodamo mlado čebulo, papriko in krompir ter pražimo 5 minut. Dodamo moko in premešamo.
Dodamo juho, sol, poper, timijan in 250 ml vode ter zavremo. Zmanjšamo ogenj, pokrijemo in počasi kuhamo 5 minut oz. dokler se krompir ne zmehča. Primešamo koruzo, grah, piščanca in smetano. Ponovno zavremo, da se sestavine pregrejejo, in takoj postrežemo.