Polnjene mesne kroglice
Za 40 kroglic
Priprava: 45 min
Sestavine: 700 g mletega svinjskega mesa, 80 g drobtin, 1 jajce, 2 žlici svežega sesekljanega peteršilja, 2 žlički posušenega peteršilja, 1 žlička mlete rdeče paprike (lahko dimljene), 2 stroka česna, sol, poper, 40 polnjenih oliv, olje za pekač.
Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Rahlo naoljimo pekač. V skledi zmešamo drobtine, jajce, peteršilj, žličko mlete paprike, sol, poper in dva olupljena in pretlačena stroka česna. Dodamo mleto meso in dobro pregnetemo. Za vsako kroglico vzamemo približno žlico mase in jih tako naredimo štirideset. Na sredino vsake položimo olivo in jo ovijemo z mesom. Kroglice položimo na dno pekača in jih v pečici pečemo 15 minut. Potem jih obrnemo in pečemo še 10 minut. Postrežemo jih z ajvarjem ali kakšno drugo omako.