Zanimivosti

Za prste obliznit': ocvrto jajce v plaščku iz klobase

Marjana Ogorevc Žgalin
24. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

V Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu, ki deluje v okviru Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, so za nas pripravili vrhunski recept za slastno jed iz jajc in klobas.

Šimen Zupančič
Jajce v plaščku iz klobase

Ocvrto jajce v plaščku iz klobase

Sestavine: 12 srednje velikih jajc, 500 g klobas (samo nadev, brez olupka), 40 g gorčice, sol, poper, svež timijan, svež hren, 1 manjši šopek drobnjaka.

Za paniranje: Ostra moka, jajca, malce mleka, krušne drobtine.

Priprava: Deset jajc damo v hladno vodo, zavremo in kuhamo 1 minuto 45 sekund. Ohladimo jih v ledeni vodi in olupimo. Meso oziroma nadev klobas začinimo z gorčico, soljo, poprom, svežim timijanom in 3 žlicami vode. Dobro premešamo in oblikujemo 10 manjših polpet. Za 10 minut jih postavimo v hladilnik. Mesne polpete še dodatno sploščimo in ovijemo okoli olupljenih jajc. Paniramo jih v ostri moki, jajcih, ki jim dodamo malo mleka in krušnih drobtinah. Jajca ocvremo v segretem olju (190 stopinj, 2 minuti) in nato dokončamo v segreti pečici, na rešetki (190 stopinj, 10 minut). Postrežemo, dokler so še topla.

Recept je avtorsko delo Blaža Šviglja, šefa kuhinje v Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu.

Objavljeno v reviji Zarja št. 16, 16. 4. 2019.