Ocvrto jajce v plaščku iz klobase
Sestavine: 12 srednje velikih jajc, 500 g klobas (samo nadev, brez olupka), 40 g gorčice, sol, poper, svež timijan, svež hren, 1 manjši šopek drobnjaka.
Za paniranje: Ostra moka, jajca, malce mleka, krušne drobtine.
Priprava: Deset jajc damo v hladno vodo, zavremo in kuhamo 1 minuto 45 sekund. Ohladimo jih v ledeni vodi in olupimo. Meso oziroma nadev klobas začinimo z gorčico, soljo, poprom, svežim timijanom in 3 žlicami vode. Dobro premešamo in oblikujemo 10 manjših polpet. Za 10 minut jih postavimo v hladilnik. Mesne polpete še dodatno sploščimo in ovijemo okoli olupljenih jajc. Paniramo jih v ostri moki, jajcih, ki jim dodamo malo mleka in krušnih drobtinah. Jajca ocvremo v segretem olju (190 stopinj, 2 minuti) in nato dokončamo v segreti pečici, na rešetki (190 stopinj, 10 minut). Postrežemo, dokler so še topla.
Recept je avtorsko delo Blaža Šviglja, šefa kuhinje v Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu.