Solata »kar imaš v hladilniku«
Sestavine:
čim več vrst solate (predvsem radič, rukola in regrat so Majini favoriti)
paradižnik
fižol
jajce
tuna ali piščanec
sir feta
sončnična in bučna semena
balzamični kis in bučno olje
Priprava:
To je to, preprosto, učinkovito in tako enostavno, da si jo lahko pripravi vsak. Solato in paradižnik dobro operemo. Fižol skuhamo ali uporabimo kar tistega iz konzerve, da bo solata hitreje pripravljena. Odvisno od časa, ki ga imamo na voljo, se odločimo bodisi za tuno bodisi za piščanca, ki ga je treba popeči v ponvi (lahko na čebuli za še dodaten okus) za približno 10–15 minut. Vmes skuhamo še jajce in pripravimo veliko skledo. Vanjo vmešamo vse zgoraj naštete sestavine ter solato začinimo z balzamičnim kisom in bučnimi semeni. Prava osvežilna, malo kalorična in zdrava spomladanska poslastica!