Njoki s piščancem
45 minut
Sestavine za 4 osebe
500 g piščančjega fileja
sol, poper
2 žlici oljčnega olja
1 čebula
150 ml belega vina
350 ml piščančje jušne osnove
150 smetane za kuhanje
2 žlički zelenega popra
500 g njokov
40 g pinjol
6 češnjevih paradižnikov
šopek bazilike
Priprava
Meso narežemo na koščke, solimo in popramo. V ponvi segrejemo žlico olja in popečemo meso. Odstavimo in shranimo na toplem.
V isti ponvi popražimo sesekljano čebulo. Zalijemo z vinom, po petih minutah pa še z juho. Dodamo smetano in zeleni poper. Počasi kuhamo.
Njoke skuhamo, pinjole popražimo v ponvi brez maščobe.
Meso dodamo omaki in pregrejemo. Z enim delom smetanove omake zmiksamo baziliko in to skupaj s koščki paradižnikov vrnemo v ponev. Pogrejemo in postrežemo omako z njoki in pinjolami.