Zanimivosti

Njoki s piščancem za hitro in slastno kosilo

Alenka Kavčič, Maja
23. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Vam teknejo njoki? Da? Za vas smo pripravili recept za okusno jed, katere priprava vam ne bo vzela veliko časa.

Revija Maja
Njoki s piščancem

Njoki s piščancem

45 minut

Sestavine za 4 osebe
500 g piščančjega fileja
sol, poper
2 žlici oljčnega olja
1 čebula
150 ml belega vina
350 ml piščančje jušne osnove
150 smetane za kuhanje
2 žlički zelenega popra
500 g njokov
40 g pinjol
6 češnjevih paradižnikov
šopek bazilike

Priprava 
Meso narežemo na koščke, solimo in popramo. V ponvi segrejemo žlico olja in popečemo meso. Odstavimo in shranimo na toplem. 

V isti ponvi popražimo sesekljano čebulo. Zalijemo z vinom, po petih minutah pa še z juho. Dodamo smetano in zeleni poper. Počasi kuhamo.

Njoke skuhamo, pinjole popražimo v ponvi brez maščobe.

Meso dodamo omaki in pregrejemo. Z enim delom smetanove omake zmiksamo baziliko in to skupaj s koščki paradižnikov vrnemo v ponev. Pogrejemo in postrežemo omako z njoki in pinjolami.

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.