Zanimivosti

To je slasten zapečen krompir z bohinjskim sirom!

Maja Poljšak, Maja
1. 3. 2019, 11.01
Posodobljeno: 4. 3. 2019, 08.41
Deli članek:

Pripravite tradicionalno slovensko kosilo in navdušite svoje najdražje.

Revija Zvezde
Krompir s sirom

Zapečen krompir z bohinjskim sirom

Sestavine za 4 osebe:
· 1,2 kg krompirja
· 50 g masla
· 2 jajci
· 2 dl kisle smetane
· sol
· 150 g bohinjskega sira

Priprava:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

1. Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na ploščice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj zložimo približno polovico krompirja.

2. Jajci z metlico stepemo, dodamo smetano, solimo in dobro premešamo. Sir na grobo naribamo in ga približno 2/3 dodamo jajcem. Krompir prelijemo s polovico jajčne zmesi, nanj naložimo drugo plast in znova prelijemo.

3. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

Majin nasvet: Proti koncu pečenja jed potresemo s preostalim sirom, da dobi zlato skorjico.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.

Zanimivosti

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne