Zapečen krompir z bohinjskim sirom
Sestavine za 4 osebe:
· 1,2 kg krompirja
· 50 g masla
· 2 jajci
· 2 dl kisle smetane
· sol
· 150 g bohinjskega sira
Priprava:

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na ploščice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj zložimo približno polovico krompirja.
2. Jajci z metlico stepemo, dodamo smetano, solimo in dobro premešamo. Sir na grobo naribamo in ga približno 2/3 dodamo jajcem. Krompir prelijemo s polovico jajčne zmesi, nanj naložimo drugo plast in znova prelijemo.
3. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.
Majin nasvet: Proti koncu pečenja jed potresemo s preostalim sirom, da dobi zlato skorjico.