Tudi sladice, ki jih bomo spekli od srca in za »naše najljubše srce«, naj bodo v obliki srca! Na primer naslednja ...
Sestavine (za 12 mafinov): 125 g margarine, 125 g sladkorja, 2 jajci, 175 g moke, 50 g mletih lešnikov, 20 g kakava v prahu, 1 žlička pecilnega praška, 1 ščepec soli, 100 ml mleka, 250 ml sladke smetane, 75 g malin, 25 g sladkorja v prahu.
Priprava: Margarino in sladkor stepemo v kremasto zmes in dodamo jajci.
Posebej zmešamo moko, lešnike, kakav, pecilni prašek in ščepec soli, dodamo mleko.
Vmešamo še jajčno zmes in testo zlijemo v pekač za mafine.
Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah.
Medtem pripravimo kremo. Smetano stepemo. Zamrznjenim malinam dodamo sladkor v prahu in žlico stepene smetane ter ukašimo. Maso previdno vmešamo v stepeno smetano.
Ohlajenim mafinom odrežemo zgornjo tretjino in v tem delu z modelčkom izrežemo srček. Kremo nabrizgamo na mafine in na vrh postavimo srček.