Rižota s klobaso in rukolo
Za 4 osebe
Priprava: 45 minut
Sestavine: 2 rdeči čebuli, 1 strok česna, 750 ml čiste zelenjavne juhe, 1 pečenica, 1 žlica olivnega olja, 250 g riža za rižoto, 1 žlica paradižnikove mezge, 150 ml suhega belega vina, 50 g rukole.
Priprava: Čebulo in česen olupimo. Česen sesekljamo, čebulo narežemo na rezine. Pečenici odstranimo kožo, meso narežemo na koščke in jih popražimo na vročem oljem. Pečene mesne kroglice odložimo na krožnik, v ponvi pa popražimo čebulo in česen. Dodamo še riž in nekaj časa pražimo. Dodamo mezgo, zalijemo z vinom in med mešanjem segrevamo do vrenja. Rižoto kuhljamo 20 minut in vmes zalivamo z juho. Tik pred koncem kuhanja dodamo mesne kroglice in vmešamo rukolo.