Jesenska solata
Sestavine za 4 osebe:
4 zgornji deli piščančjih krač s kožo in brez kosti
60 g masla
sol, beli poper
ingver v prahu, muškatni orešček, mlete nageljnove žbice
5 rdečih pes
250 g buče hokaido
120 g motovilca
25 g orehovih jedrc
2 jajci
1 žlica gorčice
100 ml balzamičnega kisa
200 ml lešnikovega olja
Preberite tudi: Džem iz ananasa in hrušk za sladkosnede.
Priprava:
1. Rdečo peso in bučno meso skuhamo na pari. Eno rdečo peso narežemo na rezine in jih položimo na krožnike. Preostale gomolje in bučno meso narežemo na koščke. Z motovilcem jih razdelimo na krožnike.
2. Jajci v trdo skuhamo in narežemo na koščke. Kis zmešamo z gorčico in oljem. Dodamo malce vode, solimo, popramo in nazadnje vmešamo še koščke jajc. Prelijemo prek solate in potresemo s praženimi orehovimi jedrci.
3. Krače natremo z začimbami. Spečemo jih na maslu in pečene narežemo na rezine. Položimo jih na solato.