Tole je namig, kako pripravite mini peresnike Zlato polje, ki bodo navdušili celotno družino!
Tribarvne testenine s hitro omako iz pečenic
Sestavine:
300 g tribarvnih mini peresnikov Zlato polje
2 para pečenic
250 g šampinjonov
1,5 dl rdečega vina (po želji)
650 g paradižnikove omake za testenine
parmezan (nastrgan ali v oblancih), ko postrežemo
Čas priprave: 20 minut
Količina: za 4 osebe
Priprava
1. Klobasam odstranimo kožo. Segrejemo veliko, široko ponev, v katero nadrobimo vsebino klobas (ni nam treba dodajati olja). Pražimo nekaj minut, da meso porjavi in se iz mesa izloči maščoba; temeljito mešamo, da meso razpade na koščke. Dodamo narezane gobe in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Zdaj po želji prilijemo vino, počakamo, da vre 1 minuto, vmešamo paradižnikovo omako in segrevamo, dokler ne zavre.
2. Medtem po navodilih na zavitku skuhamo testenine, da so al dente, jih odcedimo in stresemo v omako. Temeljito premešamo, da omaka prekrije vse peresnike, je naložimo na krožnike in jo potresemo z malce parmezana.
Nasvet
Če za jed namesto mletega mesa uporabimo dobre klobase, si poenostavimo pripravo, saj nam ni treba dodajati zelišč, začimb in soli. Enako velja za dobre paradižnikove omake.