Limetina torta
Sestavine za okrogel pekač (premer 26 cm):
3 bio limete
200 g masla
150 g sladkorja
1 zavoj vaniljinega sladkorja
3 jajca
300 g moke
1 pecilni prašek
1 ščepec soli
200 ml pinjenca
100 g sladkorja v prahu
Preberite tudi: Limonine tortice za sladkosnede. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pekač namažemo z maslom ali obložimo s papirjem za peko. Limete namočimo v vročo vodo z dodatkom kisa za nekaj minut, potem jih splaknemo in osušimo. Lupino nastrgamo in sok iztisnemo.
2. Kremasto stepemo maslo in oba sladkorja, med mešanjem dodamo jajca in polovico limetine lupine.
3. Moki dodamo pecilni prašek in ščepec soli ter vmešamo v masleno zmes. Med mešanjem prilijemo tudi pinjenec.
4. Testo zlijemo v pekač in pečemo 45 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Medtem ko se kolač ohlaja, pripravimo preliv.
5. Za preliv zmešamo 100 g sladkorja v prahu s tremi žlicami limetinega soka. Namažemo po ohlajenem kolaču in ga potresemo s preostalo limetino lupino.