Zanimivosti

Že diši po jeseni: kroglice z zeliščno omako

M. S., Maja
27. 9. 2018, 12.01
Deli članek:

Čeprav so pred nami dnevi, ko bo še vedno suho in toplo, bo vse več takšnih, ko bo pihal mrzel veter in padal dež. Takrat nam bo prijalo nekaj krepkega in vročega, da nas pogreje in nam da moč za boj zoper vse jesenske bolezni. V kuhinji se lahke poletne jedi umikajo izdatnejšim, na krožnikih je vse več mesa, a še vedno tudi zelenjave, svežih zelišč in začimb.

Revija Maja
Kroglice z zeliščno omako

Kroglice z zeliščno pomako

Sestavine za 4 osebe:

Za polpete:
400 g gomoljne zelene
100 g peteršiljevega korena
2 jajci
2 žlici moke
sol, poper
3 žlice masla

Preberite tudi: Limonine tortice za sladkosnede. Kliknite TUKAJ!

Za pomako:
1 lonček kisle smetane
1 lončke navadnega jogurta
3 žlice sesekljanega peteršilja
2 žlici sesekljanega drobnjaka
1 žlica limoninega soka
sol, poper

Priprava:
1. Zeleno in peteršiljev koren ostrgamo in na grobo nastrgamo. Zmešamo z jajcema, moko, soljo in poprom.
2. Iz mase oblikujemo devet polpet. V ponvi segrejemo maščobo in jih pečemo na vsaki strani od 4 do 5 minut. Odložimo jih na kuhinjsko brisačo.
3. Za pomako zmešamo kislo smetano z jogurtom in zelišči. Dodamo limonin sok, sol in poper. Ponudimo s polpeti.

Zanimivosti