Skutna pita z zelišči in zelenjavo
Za 6 oseb
Priprava: 20 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine: 1 zavitek testa za pico, 500 g skute, 100 g ribanega sira, 4 jajca, šopek peteršilja, oljčno olje, sol, poper, 1 paradižnik, 1 mlada čebula, zeliščni šopek (timijan, peteršilj, drobnjak, bazilika)
Preberite tudi: Prekmurci s skupnimi močmi do presežkov. Kliknite TUKAJ!
Priprava: S testom za pico (kupljenim ali narejenim doma) obložimo okrogel pekač. Premažemo ga z oljem in damo v pečico za 15 minut pri temperaturi 180 stopinj. Medtem pripravimo nadev: v skledi zmešamo skuto, riban sir, jajca, sol, poper, nasekljan peteršilj in druga sveža zelišča. Ko testo dobi lepo barvo, pekač vzamemo iz pečice in na testo naložimo skutni nadev, ga poravnamo in pokapljamo z oljem. Obložimo ga z rezinami paradižnika, paprik in čebule, pito še enkrat damo v pečico in pečemo 15 minut. Jed postrežemo toplo ali hladno.