Limetina torta z avokadom
20 minut + nekaj ur za ohlajanje
Sestavine za okrogel pekač (premer 20 cm):
100 g kokosovega olja
200 g datljev (brez koščic)
125 g mandljev
50 g grobo mletega posušenega kokosa
50 g temne čokolade + za okras
4 avokadi
4 bio limete
150 g medu
sol
Preberite tudi: Rulada s slivovim karpačem. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Kokosovo maščobo segrejemo, da se stopi, potem odstavimo z ognja in počakamo, da se ohladi. Pekač premažemo (uporabimo čopič) s kokosovim oljem in na dno položimo papir za peko.
2. Čokolado na grobo zrežemo, avokadu odstranimo koščico. Limetam nastrgamo lupino in iztisnemo sok.
3. Datlje, mandlje in kokos stresemo v mešalnik in zmeljemo. Dodamo čokolado in polovico olja, zmešamo. Stresemo v pekač in rahlo pritisnemo ob dno. Položimo v zamrzovalnik.
4. V mešalniku ukašimo olupljen avokado, limetin sok in lupino, med, preostalo olje in ščepec soli. Prelijemo prek ohlajene osnove za torto in postavimo za tri do štiri ure, najbolje pa čez noč, v hladilnik.
5. Preden torto postrežemo, jo še za dve uri damo v zamrzovalnik, potem pa pokapljamo s stopljeno čokolado.