Zanimivosti

Slivov namaz s temno čokolado za sladkosnede!

M. S., Maja
1. 9. 2018, 16.01
Posodobljeno: 27. 12. 2024, 08.00
Deli članek:

Slive so že zaradi svoje temno vijolične zunanjosti prav posebno poletno sadje. Iz njih pripravljamo marmelade, pečemo sladice in kuhamo žganje.

Revija Maja
Namaz hranimo v hladilniku.

Slivov namaz s temno čokolado

40 min

Sestavine:
300 g sliv
100 g sladkorja
20 ml slivovega žganja
200 g temne čokolade
1 strok vanilje
1 cimetova palčka

Preberite tudi: Osvežite se z napitkom iz manga in zelenega čaja! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Slive umijemo in jim odstranimo koščice. Vaniljin strok prerežemo na pol in postrgamo sredico.

2. Slive stresemo v posodo in jih skupaj s sredico vanilje, strokom, cimetom, sladkorjem in slivovim žganjem čez noč mariniramo.

3. Stresemo jih v globok pekač in pečemo od 15 do 17 minut v pečici, ogreti na 160 stopinj. Potem vzamemo pekač iz pečice ter odstranimo cimet in vaniljin strok.

4. Še vroče slive stresemo v lonec in zmešamo s koščki čokolade. Segrevamo in mešamo.

5. S paličnim mešalnikom slive ukašimo do gladkega. Namaz nalijemo v steklene kozarce in jih shranimo v hladilniku.

Zanimivosti

zenska s hranilnikom
Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

položaj otroka, vaja, joga
Jutranja telovadba

Ko vstanemo, najprej temeljito razgibajmo zaspane ude

potos, zalivanje, sobna rastlina
Zelena oaza

Sobne rastline za vse, ki jim vrtnarjenje ne gre najbolje od rok

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar