Zanimivosti

Slivov namaz s temno čokolado za sladkosnede!

M. S., Maja
1. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Slive so že zaradi svoje temno vijolične zunanjosti prav posebno poletno sadje. Iz njih pripravljamo marmelade, pečemo sladice in kuhamo žganje.

Revija Maja
Namaz hranimo v hladilniku.

Slivov namaz s temno čokolado

40 min

Sestavine:
300 g sliv
100 g sladkorja
20 ml slivovega žganja
200 g temne čokolade
1 strok vanilje
1 cimetova palčka

Preberite tudi: Osvežite se z napitkom iz manga in zelenega čaja! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Slive umijemo in jim odstranimo koščice. Vaniljin strok prerežemo na pol in postrgamo sredico.

2. Slive stresemo v posodo in jih skupaj s sredico vanilje, strokom, cimetom, sladkorjem in slivovim žganjem čez noč mariniramo.

3. Stresemo jih v globok pekač in pečemo od 15 do 17 minut v pečici, ogreti na 160 stopinj. Potem vzamemo pekač iz pečice ter odstranimo cimet in vaniljin strok.

4. Še vroče slive stresemo v lonec in zmešamo s koščki čokolade. Segrevamo in mešamo.

5. S paličnim mešalnikom slive ukašimo do gladkega. Namaz nalijemo v steklene kozarce in jih shranimo v hladilniku.