Sestavine za 4 osebe:
8 majhnih govejih zrezkov po 80 g
4 žličke ajvarja Bakina tajna
1 mlada čebula
200 g mocarele
8 posušenih paradižnikov
3 žlice olja
1 vejica rožmarina
2 žlici osmukanih timijanovih lističev
500 ml čiste goveje juhe
150 ml smetane za kuhanje
4 žlice suhega belega vina
2 žlici moke
½ šopka bazilike
Priprava:
Meso splaknemo z mrzlo vodo in potolčemo. Zrezke na vrhnji strani premažemo z ajvarjem in popramo.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Čebulo olupimo in sesekljamo, mocarelo narežemo na osem rezin, posušene paradižnike razpolovimo.
Po dva kosa paradižnika, rezino mocarele in nekaj čebule položimo na vsak zrezek in zvijemo v rulado.
Učvrstimo z zobotrebci.
V ponvi segrejemo olje in popečemo zvitke. Dodamo preostalo čebulo, rožmarin in timijan, čez čas zalijemo z juho in eno uro počasi kuhljamo v pokriti posodi.
Zvitke vzamemo iz ponve, omako zalijemo s smetano in vinom, zgostimo z moko in meso vrnemo v omako. Potresemo z baziliko in ponudimo s širokimi rezanci.