Zanimivosti

Recept z ajvarjem na črko Z

Oglasno sporočilo
1. 9. 2018, 14.48
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 15.43
Deli članek:

Zvitki z ajvarjem v nadevu

Bakina tajna
Zvitki z ajvarjem

Sestavine za 4 osebe:

8 majhnih govejih zrezkov po 80 g
4 žličke ajvarja Bakina tajna
1 mlada čebula
200 g mocarele
8 posušenih paradižnikov
3 žlice olja
1 vejica rožmarina
2 žlici osmukanih timijanovih lističev
500 ml čiste goveje juhe
150 ml smetane za kuhanje
4 žlice suhega belega vina
2 žlici moke
½ šopka bazilike

Priprava:

Meso splaknemo z mrzlo vodo in potolčemo. Zrezke na vrhnji strani premažemo z ajvarjem in popramo.

Čebulo olupimo in sesekljamo, mocarelo narežemo na osem rezin, posušene paradižnike razpolovimo.

Po dva kosa paradižnika, rezino mocarele in nekaj čebule položimo na vsak zrezek in zvijemo v rulado.

Učvrstimo z zobotrebci.

V ponvi segrejemo olje in popečemo zvitke. Dodamo preostalo čebulo, rožmarin in timijan, čez čas zalijemo z juho in eno uro počasi kuhljamo v pokriti posodi.

Zvitke vzamemo iz ponve, omako zalijemo s smetano in vinom, zgostimo z moko in meso vrnemo v omako. Potresemo z baziliko in ponudimo s širokimi rezanci.