Polnjene paprike
Sestavine za 4 osebe:
4 rezine pancete
1 čebula
½ šopka peteršilja
4 rdeče paprike
2 kokošji jušni kocki
250 g riža za rižoto
150 g zamrznjenega graha
50 g naribanega parmezana
Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Panceto narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Paprikam odrežemo vrhnji del s pecljem, odstranimo semena. Jušni kocki zavremo v litru vode.
2. Panceto popražimo v ponvi brez maščobe, vzamemo iz ponve in na maščobi popražimo čebulo. Dodamo opran in odcejen riž in pražimo. Počasi zalivamo z juho, mešamo in kuhamo približno 20 minut, da se riž skuha. Nazadnje vmešamo praženo panceto, grah, parmezan in peteršilj.
3. Z rižoto napolnimo paprike, jih položimo v manjši pekač in zalijemo s preostalo juho. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 220 stopinj.