Zanimivosti

Tako pripravljene polnjene paprike najbrž še niste jedli!

M. S., Maja
31. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Ne veste, kaj danes kuhati? Kaj pa, če pripravite polnjene paprike po našem receptu?

Revija Maja
Polnjene paprike

Polnjene paprike

Sestavine za 4 osebe:
4 rezine pancete
1 čebula
½ šopka peteršilja
4 rdeče paprike
2 kokošji jušni kocki
250 g riža za rižoto
150 g zamrznjenega graha
50 g naribanega parmezana

Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Panceto narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Paprikam odrežemo vrhnji del s pecljem, odstranimo semena. Jušni kocki zavremo v litru vode.

2. Panceto popražimo v ponvi brez maščobe, vzamemo iz ponve in na maščobi popražimo čebulo. Dodamo opran in odcejen riž in pražimo. Počasi zalivamo z juho, mešamo in kuhamo približno 20 minut, da se riž skuha. Nazadnje vmešamo praženo panceto, grah, parmezan in peteršilj.

3. Z rižoto napolnimo paprike, jih položimo v manjši pekač in zalijemo s preostalo juho. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 220 stopinj.