Zanimivosti

Na hitro: poletni solatni koktajl

M. S., Maja
30. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Paradižnik je zdaj sezonska zelenjava številka ena in škoda bi bilo, če ne bi znali popolnoma izkoristiti vse, kar nam ponuja.

Revija Maja
Pripravite si slasten poletni solatni koktajl.

Poletni solatni koktajl 

Sestavine za 4 osebe:

1 konzerva v olju vložene tunine (185 g)

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro


50 g majoneze
100 g jogurta
2 žlički kaper
svež timijan
sol, poper
50 g rukole
100 g češnjevih paradižnikov
200 g hladne pečene govedine
150 g mini mocarele
50 g sveže nastrganega parmezana

Preberite tudi: Osvežite se z napitkom iz manga in zelenega čaja. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Za preliv ukašimo tunino, majonezo in jogurt. Dodamo sesekljane kapre in osmukan timijan, solimo, popramo.

2. Rukolo umijemo in narežemo. Paradižnike umijemo in narežemo na četrtine. Govedino narežemo na trakove.

3. Mocarelo, rukolo, paradižnike in meso naložimo v steklene kozarce in pokapljamo s prelivom. Potresemo s parmezanom in postrežemo s kruhom.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025