Poletni solatni koktajl
Sestavine za 4 osebe:
1 konzerva v olju vložene tunine (185 g)
50 g majoneze
100 g jogurta
2 žlički kaper
svež timijan
sol, poper
50 g rukole
100 g češnjevih paradižnikov
200 g hladne pečene govedine
150 g mini mocarele
50 g sveže nastrganega parmezana
Preberite tudi: Osvežite se z napitkom iz manga in zelenega čaja. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Za preliv ukašimo tunino, majonezo in jogurt. Dodamo sesekljane kapre in osmukan timijan, solimo, popramo.
2. Rukolo umijemo in narežemo. Paradižnike umijemo in narežemo na četrtine. Govedino narežemo na trakove.
3. Mocarelo, rukolo, paradižnike in meso naložimo v steklene kozarce in pokapljamo s prelivom. Potresemo s parmezanom in postrežemo s kruhom.