Fižol s krompirjem, olivami in sirom za žar
Sestavine za 4 osebe:
200 g mladega krompirja
200 g stročjega fižola
5 žlic olivnega olja
1 žlica rdečega vinskega kisa
50 g kaper
1 majhen šopek koprca
1 majhen šopek mete
12 črnih oliv brez koščic
150 g češnjevega paradižnika
sol, poper
200 g sira za žar
Preberite tudi: Okusne paradižnikove omake na hitro. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Krompir narežemo na rezine, stresemo v lonec, zalijemo z vodo, solimo, segrevamo do vrenja in kuhamo od 10 do 15 minut.
2. V lonec vrele slane vode stresemo stročji fižol, kuhamo približno 15 minut, odlijemo vodo.
3. Štiri žlice olja zmešamo s kisom, kaprami, osmukanim in sesekljanim koprcem in meto.
4. Dodamo krompir, fižol, olive in razpolovljen paradižnik, zmešamo, solimo, popramo.
5. Na žlici olja spečemo sir, potem pa ga dodamo solati in takoj postrežemo.