Zanimivosti

Ta teden kuhamo z mistrom Slovenije 2018

Lara Paukovič, Zvezde
29. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

Revija Zvezde
Matjaž Mavri Boncelj prisega na zorjeno govedino s pečenim sladkim krompirjem in zelenjavo.

Zorjena govedina s pečenim sladkim krompirjem in zelenjavo

»Ko sem še živel doma, mi ni bilo treba veliko kuhati. Moja naloga je bila, da sem si pripravil zajtrk in večerjo, kosilo pa so običajno kuhali starši,« se spominja aktualni mister Slovenije Matjaž Mavri Boncelj, ki od marca živi sam, zato je zgodba zdaj nekoliko drugačna. »Kuham vsak dan in vesel sem, da sem se preselil in začel živeti samostojno, saj je bilo prej samoumevno, da sem imel skuhane obroke, poln hladilnik ter oprana in zlikana oblačila. Danes to veliko bolj cenim in spoštujem. Na kuhanje gledam kot na nujo in si raje pripravim bolj enostavne jedi, včasih pa v kuhanju uživam – to je na primer takrat, kadar pripravljam zorjeno govedino s pečenim sladkim krompirjem in zelenjavo.«

Sestavine:

sladki krompir
zorjena govedina
poljubna zelenjava (bučke, brokoli, cvetača …)
2 stroka česna
2 žlici masla
1 vejica timijana
sol
poper
kokosovo/olivno olje

Priprava:

Sladki krompir olupite in narežite na kolobarje. Skuhajte ga le do polovice, saj ga boste do konca popekli v posebni posodi na kokosovem olju. Sladek krompir poljubno zapecite. Pečenega pustite na papirnatem prtičku, da vpije odvečno maščobo, in ga po želji solite. Pri pripravi samega mesa je pomembno, da to pred pečenjem vsaj dvajset minut prej vzamete iz hladilnika, saj tako dosežete enakomerno pečen zrezek. Meso marinirajte v olivnem olju s soljo in poprom. Položite ga v vročo ponev, dodajte dve žlici masla, vejico timijana in dva stroka česna. Česna ne lupite, temveč ga z roko ali nožem zdrobite. S timijanom, česnom in maslom dosežete veliko boljši okus in sočnost. Meso poljubno zapecite. Za zelenjavo Matjaž običajno uporabi bučko, ki jo z lupilcem krompirja nareže na podolgovate trakove in na hitro popeče v ponvi. Pripravljeno hrano predenite na krožnik in uživajte v njej.