Zanimivosti

To je vrhunski recept za sočno sadno sladico!

M. S., Maja
24. 8. 2018, 16.01
Deli članek:

Marelice se v sladicah izvrstno ujemajo s skuto, kislo in sladko smetano, lahko jim dodamo kakšno drugo sadje, kakor so češnje, maline in borovnice, posušene brusnice, ali pa mandlje. Danes pripravljamo marelični kolač.

Revija Maja
Pečen kolač potresemo s sladkorjem v prahu in še toplega postrežemo.

Marelični kolač

40 minut

Sestavine za 4 osebe:
6-8 zrelih marelic
2 vejici rožmarina
100 g temne čokolade (70 % kakava)
50 g mletih mandljev
3 jajca
50 g moke
2-3 žlice mandljevega likerja
1 bio limona
50 g masla
50 g sladkorja
4 žlice mandljev, narezanih na lističe
sladkor v prahu
maščoba in moka za pekač

Preberite tudi: Osvežite se s kokosovo vodo z ananasom. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. En velik okrogel pekač ali štiri manjše namažemo z maščobo in potresemo z moko. Marelice razpolovimo, odstranimo koščice, narežemo na koščke. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Čokolado naribamo. Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe.

2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake zmešamo z moko, likerjem, rožmarinom in limonino lupino. Dodamo zmehčano maslo in dobro premešamo. Beljake stepemo v sneg, med mešanjem dodajamo sladkor. Sneg, nastrgano čokolado in mandlje vmešamo v testo.

3. Testo odmerimo v pekač ali pekače in vanje stresemo koščke marelic. Potresemo z lističi mandljev in pečemo 15 minut.

4. Pečen kolač potresemo s sladkorjem v prahu in še toplega postrežemo.