Marelične kocke
55 minut
Sestavine za 24 kock:
5 jajc
1 ščepec soli
125 g + 100 g sladkorja
200 g margarine
250 g moke
1 zavoj pecilnega praška
½ limone
500 g marelic
250 g želirnega sladkorja (brez kuhanja)
250 ml sladke smetane
40 g sladkorja v prahu
150 g polnomastnega jogurta
Preberite tudi: Osvežite se s kokosovo vodo z ananasom. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok.
2. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg, ki mu med mešanjem dodamo 125 g sladkorja.
3. Rumenjake stepemo z 200 g margarine in 100 g sladkorja. Vmešamo sneg.
4. Zmešamo moko, pecilni prašek in žličko limonine lupine, presejemo nad jajčno maso in združimo v testo. Vlijemo ga v pekač in pečemo od 20 do 25 minut.
5. Medtem marelice razpolovimo in odstranimo koščice. Zrežemo jih na koščke in zmešamo z limoninim sokom. Dodamo želirni sladkor, ukašimo in postavimo na hladno.
6. Za kremo stepemo smetano, dodamo jogurt in sladkor v prahu in kremo namažemo na pečeno in ohlajeno testo. Narežemo na kocke in na vsako odmerimo marmelado v obliki marelice. Na sredino položimo mandlje.
Majin nasvet
Marelice se v sladicah izvrstno ujemajo s skuto, kislo in sladko smetano, lahko jim dodamo kakšno drugo sadje, kakor so češnje, maline in borovnice, posušene brusnice, ali pa mandlje.