Zanimivosti

Italijanske dobrote: peresniki po sorentinsko

M. S., Maja
23. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Preselimo košček Italije v domačo kuhinjo, povabimo prijatelje in jih pogostimo, kot to počnejo naši sosedi.

Galbani
Sorentinska omaka je specialiteta južnoitalijanskega obmorskega mesta Sorrenta v neposredni bližini Neaplja.

Peresniki po sorentinsko

Sestavine za 4 osebe:
2 stroka česna
2 žlici olivnega olja
2 žlici nastrganega parmezana
300 g mocarele v kosu
600 g zrelih paradižnikov
350 g peresnikov
sol, poper
bazilika, origano

Preberite tudi: Marelični kolač za sladkosnede. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Paradižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo in potem takoj v ledeno vodo, da ga lažje olupimo. Narežemo ga na koščke.

2. Česen olupimo in sesekljamo. Popražimo ga na olju, ki smo ga segreli v ponvi.

3. Koščke paradižnika solimo in popramo, potresemo s sesekljano svežo baziliko in origanom ter stresemo v ponev.

4. Med stalnim mešanjem omako kuhamo 15 minut, vmes pa pristavimo lonec vode za testenine. Vodo solimo, in ko zavre, vanjo stresemo testenine.

5. Mocarelo narežemo na rezine. Kuhane testenine odcedimo in jih stresemo v rahlo namaščen pekač.

6. Obložimo z mocarelo, prelijemo s paradižnikovo omako in potresemo s parmezanom.

7. Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 10 minut.

Ste vedeli?

Sorentinska omaka je specialiteta južnoitalijanskega obmorskega mesta Sorrenta v neposredni bližini Neaplja. Najboljša je, ko jo pripravimo iz domačega paradižnika.

Zanimivosti

zenska s hranilnikom
Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

položaj otroka, vaja, joga
Jutranja telovadba

Ko vstanemo, najprej temeljito razgibajmo zaspane ude

potos, zalivanje, sobna rastlina
Zelena oaza

Sobne rastline za vse, ki jim vrtnarjenje ne gre najbolje od rok

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar