Ena od njih je paradižnikova krema z belo kapico, ki jo pripravimo z vloženimi olupljenimi paradižniki, dobro ohlajena pa tekne v vročih dneh.
Sestavine za 4 osebe:
400 g pelatov
35 g škroba
80 g sladkorja
1 strok vanilje
60 g rikote
30 g sladkorja v prahu
100 g sladke smetane
nekaj kapljic metine esence
nastrgana limonina lupina
Preberite tudi: Marelični kolač za sladkosnede! Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pločevinko pelatov pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo semena. Dodamo škrob, sladkor in sredico vaniljinega stroka. Dobro premešamo in segrevamo, da se krema zgosti.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. Kremo natočimo v štiri steklene kozarčke.
3. Rikoto pretlačimo in ji dodamo sladkor v prahu. Smetano stepemo, jo vmešamo v rikoto, dodamo nekaj kapljic metine esence in nastrgano limonino lupino.
4. Napolnimo v dresirno vrečko in nabrizgamo na paradižnikovo kremo. Okrasimo z lističi mete in za dve uri postavimo v hladilnik.
Majin nasvet
Kremo postrežemo z otroškimi piškoti in jih (namesto da bi kremo zajemali z žličko) pomakamo v kozarec.