Zanimivosti

Ste že jedli to sladico s paradižnikom?

Revija Maja
22. 8. 2018, 16.01
Posodobljeno: 22. 8. 2018, 18.06
Deli članek:

Paradižnik vseh vrst in oblik v kuhinji uporabljamo za različne slane jedi. Najbrž pa nihče ne pomisli, da so zreli rdeči plodovi lahko tudi sestavina sladic.

Revija Maja
Dobro ohlajena paradižnikova krema s smetano tekne v vročih dneh.

Ena od njih je paradižnikova krema z belo kapico, ki jo pripravimo z vloženimi olupljenimi paradižniki, dobro ohlajena pa tekne v vročih dneh.

Sestavine za 4 osebe:

400 g pelatov 
35 g škroba
80 g sladkorja
1 strok vanilje
60 g rikote
30 g sladkorja v prahu
100 g sladke smetane
nekaj kapljic metine esence
nastrgana limonina lupina

Preberite tudi: Marelični kolač za sladkosnede! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pločevinko pelatov pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo semena. Dodamo škrob, sladkor in sredico vaniljinega stroka. Dobro premešamo in segrevamo, da se krema zgosti.

2. Kremo natočimo v štiri steklene kozarčke.

3. Rikoto pretlačimo in ji dodamo sladkor v prahu. Smetano stepemo, jo vmešamo v rikoto, dodamo nekaj kapljic metine esence in nastrgano limonino lupino.

4. Napolnimo v dresirno vrečko in nabrizgamo na paradižnikovo kremo. Okrasimo z lističi mete in za dve uri postavimo v hladilnik.

Majin nasvet

Kremo postrežemo z otroškimi piškoti in jih (namesto da bi kremo zajemali z žličko) pomakamo v kozarec.