Zanimivosti

Na mizi v pol ure: krompirjeva juha z rukolo

M. S., Maja
21. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Kdo si želi poleti stati uro in več za štedilnikom med pripravo kosila? Vročina nam vzbuja tek po lažjih, predvsem pa hitro pripravljenih jedeh, zato je pol ure skorajda največ, kolikor zdržimo v kuhinji.

Revija Maja
Krompirjeva juha z rukolo

Krompirjeva juha z rukolo

Sestavine za 4 osebe:
500 g krompirja
1 čebula
1 l juhe
250 g piščančjih prsi
1 žlica olivnega olja
sol, beli poper
125 g rukole
100 g rikote
1 bio limona
2 žlici mandljevega likerja
balzamični kis

Preberite tudi: To so slastne riževe solate za vroče dni! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na koščke. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Oboje kuhamo 15 minut v juhi.

2. Medtem piščanca narežemo na trakove, popečemo na olju, solimo, popramo.

3. Juhi dodamo rukolo in jo ukašimo. Vmešamo rikoto, solimo, popramo. Dodamo naribano lupino in nekaj limoninega soka ter mandljev liker.

4. Juho nalijemo v skodelice in pokapljamo z balzamičnim kisom. Postrežemo z mesnim nabodalom.

Zanimivosti

zenska s hranilnikom
Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

položaj otroka, vaja, joga
Jutranja telovadba

Ko vstanemo, najprej temeljito razgibajmo zaspane ude

potos, zalivanje, sobna rastlina
Zelena oaza

Sobne rastline za vse, ki jim vrtnarjenje ne gre najbolje od rok

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar