Zanimivosti

Na mizi v pol ure: krompirjeva juha z rukolo

M. S., Maja
21. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Kdo si želi poleti stati uro in več za štedilnikom med pripravo kosila? Vročina nam vzbuja tek po lažjih, predvsem pa hitro pripravljenih jedeh, zato je pol ure skorajda največ, kolikor zdržimo v kuhinji.

Revija Maja
Krompirjeva juha z rukolo

Krompirjeva juha z rukolo

Sestavine za 4 osebe:
500 g krompirja
1 čebula
1 l juhe
250 g piščančjih prsi
1 žlica olivnega olja
sol, beli poper
125 g rukole
100 g rikote
1 bio limona
2 žlici mandljevega likerja
balzamični kis

Preberite tudi: To so slastne riževe solate za vroče dni! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na koščke. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Oboje kuhamo 15 minut v juhi.

2. Medtem piščanca narežemo na trakove, popečemo na olju, solimo, popramo.

3. Juhi dodamo rukolo in jo ukašimo. Vmešamo rikoto, solimo, popramo. Dodamo naribano lupino in nekaj limoninega soka ter mandljev liker.

4. Juho nalijemo v skodelice in pokapljamo z balzamičnim kisom. Postrežemo z mesnim nabodalom.