Zanimivosti

Zloženka z bučkami, kot jo pripravijo Grki

M. S., Maja
27. 7. 2018, 11.01
Deli članek:

Pridružite se nam na kulinaričnem potovanju po Grčiji. Deželi, ki nas ne prepriča le s svojo naravo, ampak tudi s kuhinjo.

Revija Zvezde

Zloženka z bučkami

Sestavine za 4 osebe:
2 rdeči papriki
300 g listov za lazanjo
sol, poper
1 korenček
1 čebula
2 bučki
1 strok česna
1 šopek origana
1 žlica moke
1 žlica masla
250 ml mleka
3 rumenjaki
4 žlice olivnega olja
500 g mletega govejega mesa
1 ščepec cimeta
2 žlici paradižnikove mezge
50 g parmezana

Preberite tudi: Polnjene paprike za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 250 stopinj. Papriko narežemo na četrtine in odstranimo semena. Četrtine pečemo 10 minut v pečici. Pečene paprike pokrijemo z mokro kuhinjsko krpo, da jim lažje odstranimo kožico.

2. Liste za lazanjo na hitro pokuhamo v slani vodi.

3. Korenje ostrgamo in narežemo na koščke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Bučki narežemo na rezine. Česen olupimo in sesekljamo. Origano osmukamo in lističe sesekljamo.

4. Za omako popražimo moko na maslu, zalijemo z mlekom in 5 minut kuhljamo med stalnim mešanjem. Solimo, popramo in vmešamo rumenjake.

5. Rezine bučk popečemo na žlici olja, potem rezine odložimo na krožnik. V ponvi na preostalem olju popražimo meso, dodamo korenje, čebulo, česen, cimet in origano. Na hitro vse podušimo, dodamo mezgo in močno solimo in popramo.

6. Pekač namastimo in vanj stresemo mesno omako. Nanjo položimo plast testenin, nanje polovico bučk in papriko. Pokrijemo s plastjo testenin, prelijemo z omako in pokrijemo s preostalimi bučkami. Potresemo s sirom in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 15 do 20 minut.