Z ribo
Sestavine za 4 osebe:
500 g paprike (najbolje različnih barv)
100 g mladega graha v strokih
1 šopek mlade čebule
1 kos ingverja (v velikosti oreha)
2 žlici olja
350 ml goveje juhe (lahko iz kocke)
2 žlički čilijeve omake sambal oelek
3 žličke karija v prahu
3 žlice škroba
sol, poper
350 g fileja bele ribe (npr. rdeči okun)
100 g sojinih kalčkov
Priprava:
1. Papriki odstranimo semena in narežemo na tanke trakove. Narežemo tudi grah in sesekljamo mlado čebulo. Ingver olupimo in nastrgamo.
2. V voku segrejemo olje in nanj stresemo papriko in mladi grah. Pet minut pražimo, potem dodamo mlado čebulo in ingver. Zalijemo z juho in vmešamo pekočo čilijevo omako ter kari.
3. Zavremo in potresemo s škrobom ter mešamo vsaj minuto. Solimo, popramo.
4. Ribo splaknemo z mrzlo vodo in narežemo na večje koščke. Dodamo v vok, premešamo in posodo pokrijemo. Pražimo od pet do sedem minut na šibkem ognju.
5. Nazadnje dodamo kalčke, vse premešamo in po potrebi začinimo.